fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKatić će tražiti dodatnu pomoć za zatvorene djelatnosti

Katić će tražiti dodatnu pomoć za zatvorene djelatnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik hercegnovske Opštine, Stevan Katić, najavio je da će od Ministarstva ekonomskog razvoja zvanično tražiti dodatnu pomoć za privrednike koji su, usljed “zaključavanja” Herceg Novog, Tivta i Budve, primorani da obustave rad.

“Njihovi kapaciteti su na izdisaju, moralo je da dođe do određenih otpuštanja, pa ću zvanično tražiti pomoć za privrednike”, rekao je Katić u Jutarnjem programu TVCG.

On je dodao da od četvrtka u Herceg Novom ne rade brojna preduzeća, zbog uvođenja dodatnih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa, prenosi portal RTCG.

Herceg Novi je četvrti grad u Crnoj Gori po broju oboljelih od koronavirusa.

“Prošle sedmice smo vidjeli da broj novih slučajeva zaraze raste, pa smo početkom ove održali sastanak i donijeli zaključke. Te zaključke smo uputili resornom ministarstvu i Institutu za javno zdravlje i predložili dodatno zaključavanje Herceg Novog”, rekao je Katić.

On smatra da će u narednim danima biti neophodan veći oprez kako ne bi dolazilo do tolikog broja novoinficiranih.

“Zdravstveni sistem je opterećen. Situacija nije dobra, jer smo u prethodnom periodu imali veliki broj zdravstvenih radnika i tehničkog osoblja koji su bili pozitivni na koronavirus. Slično je bilo i sa Domom zdravlja”, saopštio je Katić.

On je poručio da građani moraju daleko ozbiljnije shvatiti trenutnu situaciju i apelovao da ne traže “rupe u zakonu” kako bi se ponovo okupljali na otvorenom.

“Šetalište je u četvrtak uveče, u jednom momentu, bilo kao da je ljetnja turistička sezona. Morali smo da intervenišemo da se ljudi povuku”, kazao je Katić.

Najčitanije