fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKandidati za predsjednika PKCG Žugić i Tripković

Kandidati za predsjednika PKCG Žugić i Tripković

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najvjerovatniji kandidati za novog predsjednika Privredne komore (PKCG) su vlasnik kompanije za trgovinu na veliko Stadion, Vojin Žugić i izvršni direktor predstavništva Coca-Cole i predsjednik Američke privredne komore (AmCham), Nikola Tripković, pišu Vijesti.

Postoji mogućnost da se do 16. jula, kada ističe rok, pojave još neki kandidati za tu funkciju.

Žugić je, prema informacijama lista, kandidat tvrde struje Demokratske partije socijalista (DPS). On je 2018. godine bio na vrhu liste DPS-a na lokalnim izborima u Podgorici.

Dosadašnji predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, podnio je ostavku 15. juna, zbog, kako je objasnio, želje da pomogne Komori i oslobodi je hipoteke politizovanosti, koja joj je, kako tvrdi, nepravedno i neosnovano nametnuta.

Vijesti pišu da velike privatne kompanije, koje su bogatstvo stekle za vrijeme DPS-a, lobiraju za izbor Žugića, koji je kazao da još nije predao kandidaturu, ali da će to uraditi narednih dana.

Većina predstavnika malog i srednjeg bizisa i kompanija stranih investitora želi da podrži Tripkovića, kako bi se spriječila dublja politizacija PKCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...