fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKamatne stope u februaru manje

Kamatne stope u februaru manje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u februaru je pala 0,01 procentni poen u odnosu na januar i iznosila je 5,83 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

„Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa takođe je pala 0,01 procentni bod i iznosila je 5,32 odsto”, navodi se u Biltenu CBCG.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u februaru je porasla 0,68 procentnih poena na 6,09 odsto, a nominalna 0,33 procentna boda na 5,23 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u februaru je ostala nepromijenjena na 23,23 odsto, dok je nominalna porasla 0,01 procentni poen na 20,44 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u februaru su pale, efektivna 0,62 procentna poena na 23,86 odsto, a nominalna 0,22 procentna boda na 20,57 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u februaru je bila nepromijenjena u odnosu na januar i iznosila je 0,4 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u februaru je iznosila 5,43 procentna poena i niža je u odnosu na januar.

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...