fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJović: Puko trgovanje nekretninama ne predstavlja dobar primjer održivog turizma

Jović: Puko trgovanje nekretninama ne predstavlja dobar primjer održivog turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Puko trgovanje nekretninama i atraktivnim parcelama ne predstavlja primjer dobre prakse, kada je riječ o održivom turizmu, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Kandidatkinja za poslanika na listi “SDP – Jaka Crna Gora”, Ana Jović, kazala je da, uzimajući u obzir aktuelno stanje i činjenicu da je za diversifikaciju ekonomije Crne Gore potrebno vrijeme, iz SDP-a žele da građanima ponude novi koncept turizma, primarne grane crnogorske ekonomije u ovom momentu.

“Održivi turizam po definiciji predstavlja turizam koji može opstati tokom dužeg vremenskog perioda, jer ne uzrokuje devastaciju okoline, već ostvaruje korist u ekonomskom, ekološkom, društvenom i kulturnom okruženju u kome se odvija. Primjenjeno u praksi, smatramo da održivi turizam treba da ponudi našim gostima crnogorsku prirodu, tradiciju i kulturu u jednom doživljaju”, navela je Jović.

Prema njenim riječima, proklamovana, a zaboravljena odluka o proglašenju ekološke države Crne Gore je izvor stvaranja novog koncepta, u kome će biti razvijene i usklađene strategije regionalnog i lokalnog razvoja u kome će ključna područja biti tematski povezana, unaprijeđen marketing i zaustavljene sve nelegalne aktivnosti u cilju prepoznavanja regije kao eko-turističke.

“Takođe Jaka Crna Gora će osigurati povećanje finansiranja za promociju kulturnih i prirodnih ljepota, kao i niz olakšica za sve one koji svoju budućnost planiraju u branši održivog turizma”, dodala je Jović.

Ona je rekla da će briga o vrijednostima životne sredine i plansko ulaganje u infrastrukturu, razviti unikatan proizvod koji nudi Crna Gora.

Najčitanije