fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJočić: Očekivan manji prihod od posjete nadoknaditi povećanom ponudom

Jočić: Očekivan manji prihod od posjete nadoknaditi povećanom ponudom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni parkovi planiraju da ove godine ostvare veći prihod povećanom ponudom sadržaja, saopštila je predsjednica Upravnog odbora (UO) tog preduzeća, Marina Jočić.

Ona ja navela da je trenutno aktuelno preuzimanje restorana na Skadarskom jezeru kojim su do sada upravljale Plantaže.

„Procedura je u toku i nadamo se da će od 1. jula restoran raditi u organizaciji JP Nacionalni parkovi“, rekla je Jočić.

Sredinom jula očekuju da bude stavljen u funkciju i čamac za prevoz turista na Skadarskom jezeru, prenosi agencija CGNews.

Od ove godine rafting Tarom biće takođe ponuda koju će pružati zaposleni u ovom preduzeću.

„Ova mogućnost zarade se godinama nije koristila u ovom preduzeću iako postoji sva neophodna infrastruktiura za pružanje ove usluge, što od ove godine neće biti slučaj“, rekla je Jočić.

Ona je kazala da je u planu da ove godine budu otvorena i dva kafe bara na obalama Crnog i Biogradskog jezera.

„Za realizacuju ovog plana neophodne su nam dozvole o planu privremenih objekata koje izdaje ministarstvo ekologije, i nadamo se da će i to biti uskoro riješeno. Nestrpljivi smo jer ovo vidimo kao šansu koja nam promiče“, kazala je Jočić.

Ona je navela da u preduzeću imaju osjećaj za lokalno stanovništvo i da žele da i oni zarade, ali je podsjetila da tamo gdje je dobra ponuda svi imaju prostora za finasisku dobit.

Jočić je rekla da trenutni podaci o broju posjetilaca ne ulivaju pretjerani optimizam kada je ova sezona u pitanju.

„U maju je NP Durmitor posjetilo svega 40 odsto posjetilaca u odnosu na 2018. godinu, dok je na Skadarskom jezeru to bilo svega deset odsto”, precizirala je Jočić.

Ona smatra da bi nacionalni parkovi ove godine mogli da zabilježe posjetu na nivou 40 – 50 odsto one iz 2018. godine.

Nacionalni parkovi će ove godine naplaćivati ulaz, a donijeta je odluka da cijena godišnje karte i za strane i za domaće goste bude 50 odsto niža i iznosi 13,5 EUR, dok je za djecu do 15 godina ulaz besplatan.

“Ova godina je u stvari priprema za narednu turističku sezonu kada je u planu da se što više lokalno stanovništvo uključi u kreiranju ponude parkova, prvenstveno žene, kroz izradu domaće radinosti koja će činiti ponudu u suvenirnicama umjesto dosadašnjih proizvedenih u Kini”, zaključila je Jočić.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...