fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavni poziv za markete povodom socijalnih bonova traje još danas

Javni poziv za markete povodom socijalnih bonova traje još danas

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je zainteresovane da se prijave na javni poziv za obezbjeđivanje vaučera za trgovinu prehrambenih proizvoda, odnosno socijalnih bonova, koji traje još danas.

“Stoga pozivamo zainteresovana privredna društva, odnosno preduzetnike, koji ispunjavaju uslove definisane javnim pozivom, a koji se nijesu prijavili, da to i učine”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Socijalni bon je novi projekat Ministarstva finansija i socijalnog staranja. Namijenjen je građanima u stanju socijalne potrebe koji će u vrijednosti od 30, 50 i 100 EUR moći da kupe u marketu koji izaberu, robu u toj vrijednosti.

“Pored velikih lanaca marketa interesovanje da budu partneri na ovom projektu iskazale su i male trgovine, što nas posebno raduje”, rekli su iz Ministarstva.

To je, kako su naveli, još jedan doprinos ukupnim naporima Vlade da u godini socijalne pravde smanji negativan uticaj izazvan pandemijom koronavirusa na standard građana i ujedno odgovor na povećanje cijena osnovnih životnih namirnica.

“Očekujemo da združenim naporima svih relevantnih društvenih aktera i pojedinaca, možemo postići više i učiniti da crnogorsko društvo bude društvo jednakih šansi”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će u roku od tri dana od završetka ovog javnog poziva, na internet stranici Ministarstva objaviti listu preduzeća odnosno preduzetnika koji su ispunili uslove predviđene ovim javnim pozivom.

Ministarstvo će u roku od osam dana od objavljivanja liste zaključiti ugovore sa privrednim društvima, odnosno preduzetnicima koji su ispunili uslove predviđene ovim pozivom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije