fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavni poziv za izbor predsjednika i dva člana Savjeta AZK-a

Javni poziv za izbor predsjednika i dva člana Savjeta AZK-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je danas javni poziv za izbor predsjednika i dva člana Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije.

“Pozivamo sve zainteresovane građane i građanke, koji ispunjavaju propisane uslove da se prijave na javni poziv i svojim radnim iskustvom, znanjem, obrazovanjem i stručnošću iz oblasti zaštite konkurencije daju svoj doprinos”, navodi se u pozivu Ministarstva.

Uslovi za imenovanje predsjednika i članove Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije su da kandidat bude crnogorski državljanin, da ima najmanje VII-1 nivo kvalifikacije obrazovanja (240 CSPK) iz oblasti prava ili ekonomije, kao i da uživa lični i profesionalni ugled za poslove koje će obavljati.

“Predsjednika i jednog člana Savjeta imenuje Vlada na predlog Ministarstva, a drugog člana Savjeta Vlada imenuje na predlog organa državne uprave nadležnog za poslove državne pomoći”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik i članovi Savjeta imenuju se na period od četiri godine i mogu biti ponovo imenovani.

Predsjednik i članovi Savjeta svoju funkciju u Agenciji obavljaju profesionalno i ne mogu da vrše poslaničku i drugu javnu funkciju ili profesionalno obavljaju drugu djelatnost.

Za predsjednika i člana Savjeta ne može biti imenovano lice koje je poslanik ili odbornik, član Vlade, imenovao ili postavio Predsjednik Crne Gore, Skupština, Vlada ili skupština lokalne samouprave, niti njihovi srodnici.

Kandidat ne biti ni funkcioner političke partije, odnosno predsjednik partije, član predsjedništva, njihov zamjenik, član izvršnog i glavnog odbora i drugi partijski funkcioner, pravosnažno osuđen za krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, bez obzira na izrečenu sankciju ili je pravosnažno osuđen za drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci, u periodu dok traju pravne posljedice osude.

“Uz prijavu na javni poziv prilaže se biografija/CV kandidata i motivaciono pismo ili kratki video, u trajanju do minut, u kom će se kandidati predstaviti i reći zbog čega baš oni treba da budu imenovani”, navodi se u pozivu.

Prijave sa traženom dokumentacijom dostavljaju se u periodu od 22.03.2022. do 01.04.2022. godine, na mejl adresu [email protected]

“Sve pristigle prijave naš tim će pažljivo evaluirati, a nakon evaluacije i ocjene prijava, kontaktiraćemo one kandidate/kinje kod kojih prepoznamo potencijal, kao i poklapanje iskustva i vještina kandidata sa aktuelnim potrebama Agencije za zaštitu konkurencije i obavijestiti ih o narednim koracima u procesu selekcije”, zaključuje se u pozivu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije