fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavna rasprava do kraja mjeseca

Javna rasprava do kraja mjeseca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je sve zainteresovane da se do kraja mjeseca uključe u javnu raspravu o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Ministarstvo je pozvalo organizacije, udruženja i pojedince da se uključe u postupak pripreme tog akta i dostave inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku, na adresu tog Vladinog resora i na mejl [email protected].

Iz Ministarstva su podsjetili da se Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, koji je stupio na snagu 30. aprila 2019. godine, uređuju poslovi u vezi sa zapošljavanjem, prava i obaveze nezaposlene osobe, priprema za zapošljavanje i posredovanje pri zapošljavanju, aktivna politika zapošljavanja, postupak za ostvarivanje prava za vrijeme nezaposlenosti, evidencije u oblasti zapošljavanja i druga pitanja od značaja za povećanje zaposlenosti i sprječavanje dugoročne nezaposlenosti u Crnoj Gori.

“Pripremi izmjena i dopuna tog akta pristupa se zbog potrebe usklađivanja sa drugim zakonima, definisanja odredbi koje će biti osnov za interoperabilnost baza podataka, čiji je cilj povezivanje Zavoda za zapošljavanje sa drugim institucijama radi razmjene podataka, kao i prilagođavanja odredbi zakona kako bi se omogućila nesmetana implementacija programa Garancija za mlade u Crnoj Gori”, objasnili su iz Ministarstva.

Ministarstvo će sve prispjele inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja tog akta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...