fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJanjušević: Da nema TE dnevni uvoz struje milion EUR

Janjušević: Da nema TE dnevni uvoz struje milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora bi, da nema Termoelektranu (TE) Pljevlja, dnevni uvoz električne energije na današnji dan plaćala milion EUR, saopštio je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević.

“Da li će to Vlada moći da subvencioniše ili će sve ići na teret građana otvorena su pitanja”, rekao je Janjušević u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

On je kazao da vjeruje u Vladu i da će naći način da obezbijede da TE Pljevlja duže radi, a ljudi uspjeti da shvate koliko je energetska stabilnost važna.

Janjušević je poručio da je samo energija iz uglja stabilna i da jedina može održati energetsku stabilnost bilo koje države, prenosi portal RTCG.

On je dodao da svaka država ima obavezu da napravi nacionalni energetsko-klimatski plan, kao i da odredi godinu kada bi trebalo da prestane da proizvodi energiju iz uglja.

“Vrlo je važno da se ne manipuliše sa godinama i datumima. Poljska je dala 2038. godinu, a možda ne bi trebalo ni nju da damo kao gornju granicu, s obzirom na veličinu naše države”, naveo je Janjušević i dodao da se ne treba igrati sa energetskom stabilnošću.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije