fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJandreoski: Aerodromi na zadatku bržeg pristupanja Crne Gore EU

Jandreoski: Aerodromi na zadatku bržeg pristupanja Crne Gore EU

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Aerodroma Crne Gore razmotrili su na sastanku u Evropskoj komisiji u Briselu unapređenje zadatih ciljeva iz oblasti transportne politike, sa namjerom efikasnijeg pristupanjna Crne Gore Evropskoj uniji (EU), saopštio je izvršni direktor, Goran Jandreoski.

Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija i Aerodroma Crne Gore su u utorak u Briselu, sa generalnim direktorom Direktorata za mobilnost i transport EU EC DG-MOVE /Europian Comission Directorate-General for Mobility and Transport’s activities/, Henrikom Hololeiem, razgovarali o mogućnosti noćnog slijetanja na crnogorskim aerodromima, ali i o mnogim temama koje su od značaja za avio saobraćaj.

Jandreoski je nakon sastanka kazao da su sa Hololeiem i njegovim saradnicima razgovarali i o stanju dva crnogorska aerodroma, kao i infrastrukturi.

“Bilo je riječi i o prelasku u drugu fazu ECAA sporazuma, čiji je Crna Gora potpisnik, a od našeg domaćina čuli smo veoma važne informacije za državu i civilno vazduhoplovstvo. Osim o proceduri noćnog slijetanja, govorili smo i planovima za aerodrome Golubovci i Tivat, upoznali smo ih u kakvom su stanju, u kojoj fazi je koncesija”, rekao je Jandreoski.

Sastanak je, kako je naveo, bio veoma značajan, i sa kolegama iz Brisela razmjenili su iskustva i razmotrili unapređenje zadatih ciljeva iz oblasti transportne politike (Poglavlje 14), a sve sa ciljem bržeg i efikasnijeg pristupanja Crne Gore EU i obezbjeđivanja benefita za crnogorske građane.

Sastanku u EC DG-MOVE, u Briselu, kojim je Hololei predsjedavao, osim Jandreoskog prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović, Milica Mićunović iz resornog Ministarstva, zamjenik izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Petar Radulović i saradnici generalnog direktora EC DG-MOVE.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije