fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJaka ekonomija preduslov za jaku državu

Jaka ekonomija preduslov za jaku državu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će biti uspješna i jaka država kada bude imala jaku ekonomiju, koja će građanima obezbjediti bolji životni standard, saopštila je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović Stanković.

„Cilj liste SDP – Jaka Crna Gora je da imamo prosječnu platu 700 EUR do kraja mandata naredne vlade. Jaka Crna Gora je i kad penzioneri dobiju sigurnu starost, a mladi ljudi ostanu da izgrađuju svoju, a ne tuđe zemlje zapadne Evrope“, kazala je Vuksanović Stanković prilikom posjete Gusinju.

Ona je dodala da dolazi vrijeme reda, pravde i vladavine prava.

„Ko je pošteno radio imaće podršku države, a ko nije dobiće svoje po Ustavu i zakonu. Neće biti privilegovanih, bili oni predjednici Skupštine ili ministri u Vladi. Zakon mora biti jednak za sve“, rekla je Vuksanović Stanković

Ona smatra da je Crnoj Gori potrebna vlast koja će brinuti o svakom građaninu i na pravi način vrjednovati trud privrednika, tako što će im omogućiti niže poreze i ravnopravne uslove poslovanja.

“Nadam se da će jaka Crna Gora i Gusinje, i sve ostale crnogorske opštine, pobijediti na ovim temeljima. Upravo na temeljima te građanske i proevropske Crne Gore možemo da uđemo u EU do 2024. godine. EU mora biti naš cilj bez alternative. Samo građanska Crna Gora objedinjava sve, u njoj smo svi jednaki i sa jednakim šansama“, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je sa nosiocem liste SDP – Jako Gusinje, Elvisom Omeragićem obišla, ugledne privrednike, poljoprivrednike i upoznala se sa problemima i mogućnostima razvoja Gusinja.

Najčitanije