fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIznenađeni dugom Aerodroma Crne Gore

Iznenađeni dugom Aerodroma Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dug Aerodroma Crne Gore iznosi 13 miliona EUR, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da su svi iznenađeni tom situacijom.

„Oko Aerodroma svi smo iznenađeni da je dug kompanije 13 miliona EUR. Ne čudi me da je doskorašnja direktorica Ana Lončarević dala ostavku, jer je shvatila da teško može da se bori sa takvim problemom“, rekao je Krivokapić novinarima u Skupštini nakon Premijerskog sata.

On je kazao da se ranije mogao čuti odgovor poslanika da je 2019. godina bila najplodonosnija za Aerodrome i da je profit iznosio 15 miliona EUR.

„Na današnji dan imamo gubitak od 13 miliona. Oni nijesu vraćali te pare od profita državi. Ako je to moguće onda se nalazimo u velikom problemu, jer izgleda da je najlakše nešto razgraditi, a da je najteže sagraditi“, saopštio je Krivokapić.

On je, govoreći o otvaranju stečaja u Montenegro Airlinesu (MA), kazao da je to problem koji tangira sve.

„Mislim da su taj Zakon o stečaju i rad Privrednog suda takvi da do sada ne ulivaju povjerenje da je to najbolji put za rješvanje tih situacija“, dodao je Krivokapić.

On je naveo da je jedan dio radnika sigurno već zbrinut u ToMontenegro, dok je ostalo oko 300 onih koji čekaju svoju sudbinu koja će biti rješavana kroz stečajni postupak.

Krivokapić je, govoreći o trenutnoj situaciji, odnosno problemima sa aerodromima na pragu ljetnje sezone, kazao da djeluje kao da to neko namjerno radi.

„Znam da se neki štrajkovi planiraju na duži period kako bi pokazali da je ova Vlada nesposobna da vodi bilo koju politiku. Ono što smo do sad imali kao primjer tih politika i upravljanja je da je ona bila vođena na jedan neprirodan način i to je birokratski pristup, a ubuduće želimo da sve baziramo na rezultatu i sistemskom pristupu“, saopštio je Krivokapić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...