fbpx
NaslovnicaGlavna vijestIzgradnja kondo hotela na Bjelasici na listi razvojnih projekata

Izgradnja kondo hotela na Bjelasici na listi razvojnih projekata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je na listu razvojnih projekata u oblasti turizma uvrstila projekat izgradnje hotela Bjelasica 1450 u Kolašinu po kondo modelu poslovanja.

Osnivač i vlasnik firme Bjelasica 1450 je Zetagradnja, kojom gazduje biznismen Blagota Radović. Preko tog projekta, odnosno ulaganjem najmanje 250 hiljada EUR u projekat izgradnje hotela u Kolašinu, moći će da se stekne ekonomsko državljanstvo Crne Gore, piše Dan.

Radovićeva kompanija je 17. februara dostavila dokumentaciju Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Ministarstvo je analiziralo dostavljenu dokumentaciju u odnosu na kriterijume iz odluke i javnog poziva i konstatovalo da je kompanija Bjelasica 1450 sa sjedištem u Kolašinu dostavila dokumentaciju, u skladu sa odlukom i javnim pozivom.

“U dokumentaciji je, između ostalog, navedeno da je u Kolašinu planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa sa četiri zvjezdice sa 168 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 17,8 miliona EUR, a namjera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 96 novih radnih mjesta”, navodi se u dokumentu Predlog za kandidovanje projekta na listu razvojnih projekata u oblasti turizma, koji je objavljen na sajtu Vlade.

Investitor je u biznis planu naveo da će, kako se dodaje, kompletnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava, bez kreditnog zaduženja kod komercijalnih banaka.

“Takođe, u biznis planu je navedeno da je u pitanju greenfield investicija, čiji početak je planiran za kraj aprila, a završetak grubih građevinskih radova za oktobar. U dokumentaciji je konstatovano da je planirano da se radovi na adaptaciji i opremanju završe do zimske sezone naredne godine”, navodi se u dokumentaciji.

Dostavljeni biznis plan predviđa da će investitor na tržište ponuditi većinski dio jedinica u okviru posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore. Takođe, investitor će potencijalnim kupcima smještajnih jedinica ponuditi i suvlasništvo u projektu.

U biznis planu se navodi da će hotel nositi ime Bjelasica 1450, a da će po projekcijama gosti hotela biti visoke i srednje platežne moći.

Na listi razvojnih projekata se nalaze još četiri, odnosno izgradnja kondo hotela Kolašin Resort & Spa, hotela Breza, po kondo modelu poslovanja, hotela Kraljičina plaža u Budvi, po mješovitom modelu poslovanja i hotela Durmitor Hotel and Villas na Žabljaku, takođe po mješovitom modelu poslovanja.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...