fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeIvmax četkica za zube od aprila na američkom tržištu

Ivmax četkica za zube od aprila na američkom tržištu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Start up kompanija Ivmax, koja stoji iza Ivmax četkice za zube, trenutno je u fazi dovođenja strateškog partnera, a početkom aprila bi trebalo da se pojavi na tržištu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Jedan od osnivača kompanije Ivmax, Marko Ivančević, kazao je da se četkica pojavila na tržištu u septembru i da do sada imaju više od hiljadu stalnih korisnika.

„Do sada smo bili prisutni samo na tržištu Crne Gore i Hrvatske, a od februara smo se pojavili u Srbiji, od marta i u Češkoj. Početkom aprila bi trebalo da se pokrene za nas najinteresantnije, američko tržište“, rekao je Ivančević agenciji Mina-business.

On je dodao da je tržište SAD-a dosta specifično i da je bilo važno da se, prije pojavljivanja, otklone svi eventualni nedostaci proizvoda. Na američkom tržištu, prema riječima Ivančevića, već postoji znatno interesovanje, što bi trebalo da doprinese da se prodaja Ivmax četkica multiplicira.

Ideja o pravljenju Ivmax četkice se osnivačima firme Ivmax pojavila prije četiri godine, na putovanju, na kojem se desila situacija koja se često dešava ljudima – da zaborave četkicu ili pastu za zube.

„Došli smo na ideju da napravimo četkicu u koju ćemo staviti pastu i dobiti jedno funkcionalno i lijepo rješenje, koje će biti korisno svima“, objasnio je Ivančević.

On je kazao da je kasnije osnovana start up kompanija. Najprije je postojala ideja, a zatim se, uz pomoć jednog biroa iz Beograda i nakon više od dvije godine rada, došlo do konačnog dizajna i rješenja.

„Što se tiče start up ideje tu je bilo potrebno finansiranje. Okupili smo veliki broj ljudi koji su prepoznali da to može biti jedan dobar proizvod i samim tim postali manjinski dio kompanije. Sada je Ivmax jedna stabilna start up kompanija“, rekao je Ivančević.

On je dodao da je kompanija sada u ful kapacitetu proizvodnje i da dnevno može da proizvede oko deset hiljada komada, uz prateće patrone, paste i glave četkice, koje se, prema preporuci stomatologa, mijenjaju svaka tri mjeseca. Sam uređaj Ivmax je nezamjenjivi dio, koji se može koristiti više puta i na koji kupci dobijaju dvogodišnju garanciju.

Četkica se, kako je naveo Ivančević, proizvodi u Italiji.

„Naša partnerska kompanija Kaminada grupa radi proizvod, odnosno sve sastavne dijelove do pakovanja. Pakovanje jedino radi Merkator iz Bijelog Polja“, precizirao je Ivančević.

On je saopštio da se kompanija nalazi u fazi pred ulazak jednog velikog investicionog fonda, o kojem nije želio mnogo da govori.

„Investitori iz regiona su prepoznali ideju start up-a, koja nije samo proizvodnja četkica, već se odnosi na čitavu platformu za širenje portfolija proizvoda. Trenutno smo u fazi gdje dovodimo strateškog partnera i krećemo dalje u ubrzani razvoj“, rekao je Ivančević.

Osnivač firme Ivmax, Ivo Ivanović, kazao je da očekuju uspjeh na američkom tržištu, s obzirom na to da je u izradi uređaja, njegovom projektovanju, kao i dijelu koji se tiče medicinskog aspekta, učestvovao stomatolog i jedan od najeminentnijih stručnjaka u domenu protetike, Saša Jovanović.

„On je u Kaliforniji osnovao institut koji se bavi dentalnom edukacijom i njegov tim eksperata je učestvovao u izradi glave četkice i djelova koji se tiču medicinskih aspekata“, objasnio je Ivanović.

On je saopštio da ih pomoć Jovanovića na američkom tržištu ohrabruje i daje nadu da će ispuniti planove i u širem obimu izaći i predstaviti se američkoj javnosti.

„Očekujemo dobru prodaju bar za sada, a zainteresovanost svakako postoji“, kazao je Ivanović.

On je dodao da su imali razgovore sa predstavnicima nekih velikih lanaca koji se bave distribucijom medicinske opreme, ali da se kao fima još bave „upeglavanjem“ kapaciteta, kako bi na američko tržište mogli izaći u prihvatljivom formatu.

„Još radimo na tome, a ulazak na to tržište će nam omogućiti bržu ekspanziju i da dođemo do većeg broja korisnika. Nama američko tržište, samo za sebe, može da bude doživotno za bilo koji proizvod. Svakako planovi koje imamo su širi“, poručio je Ivanović.

On je naveo da je uređaj pravljen tako da se od samog starta planirao izlazak na međunarodno tržište.

„Američko tržište je najzahtjevnije u svakom pogledu, a sam pristup poslu je drugačiji nego u Evropi, s obzirom na razmaženost korisnika na tom tržištu. Zato su cjelokupno poslovanje i organizacija firme prilagođeni da može da zadovolji i te standarde“, saopštio je Ivanović.

Najčitanije

Budućnost Voli sjutra gost Zadra

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra protiv Zadra drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa...