fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryIsplaćuju dividendu od milion EUR bruto

Isplaćuju dividendu od milion EUR bruto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština akcionara pljevaljskog Rudnika uglja donijela je odluku o isplati milion eura dividende bruto, saopšteno je iz preduzeća.

Akcionari su odlučili i da za pokriće gubitka iz prethodnih obračunskih perioda izdvoje 1,65 miliona, pišu Dnevne novine.

“Neraspoređena sredstva od 3,9 miliona EUR iskoristiće se za investicije u nabavku mehanizacije i razvojne projekte Rudnika”, saopšteno je iz kompanije koja je od prošle godine u stoprocentnom vlasništvu Elektroprivrede.

Odluka o rasporedi dobiti, koja je prethodne godine iznosila 6,58 miliona EUR, donijeta je za period do kraja godina.

“U strukturi ukupnih prihoda koji su prošle godine iznosili 43,66 miliona EUR, najznačajnije mjesto pripada prihodima od prodaje uglja, 42,58 miliona, što je 4,3 odsto više nego prethodne godine” naveli su predstavnici Rudnika.

Prošlu poslovnu godinu pratile su i investicione aktivnosti koje su tokom godine realizovane u iznosu 12,7 miliona, od čega je 4,3 miliona EUR ulaganja u toku.
Skupština je na posljednjoj sjednici za članove Odbora reimenovala Aleksandra Mitrovića, Igora Noveljića, Nikolu Vujovića, Zorana Gospića, Vlada Milinkovića, Branislava Pejovića i Natašu Marković.

Dioničari su ocijenili i da je prošlu poslovnu godinu obilježilo stabilno poslovanje, kao i značajno povećanje proizvodnje uglja i otkrivke u odnosu na prethodnu godinu.

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu i poslovanju za prošlu godinu i konstatovano da je proizvedeno ukupno 1,54 miliona tona uglja, što je oko 8,4 odsto više nego u prethodnoj godini.

Najčitanije