fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIsplaćeno preko 33 miliona EUR za 15 hiljada kompanija

Isplaćeno preko 33 miliona EUR za 15 hiljada kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kroz implementaciju drugog paketa mjera pomoći crnogorskoj privredi, odnosno subvencije, obrađeno je blizu 30 hiljada zahtjeva i isplaćeno oko 33 miliona EUR za 15 hiljada preduzeća, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije, Radosav Babić, kazao je da je oko 65 hiljada zaposlenih dobilo subvenciju kroz taj program, odnosno da je za dva mjeseca isplaćeno oko 130 hiljada zarada.

„Takođe, jedna mjera koju smo imali kroz drugi paket jeste subvencija za novozaposlene. Tu subvenciju je za prva dva mjeseca dobilo blizu 300 radnika“, rekao je Babić za PR Centar.

On je dodao da su skoro sve djelatnosti bile obuhvaćene drugim paketom mjera pomoći i da je mali broj onih koje su isključene iz programa, jer ni u kom smislu nijesu bile ugrožene.

„Smatramo da su mjere Vlade bile pravovremene, kvalitetne i što je najvažnije da su dale rezultate, a da su ih privrednici na najbolji način iskoristili“, kazao je Babić.

On smatra da je u kriznom trenutku najvažnije bilo pomoći privredi da prebrodi najkritičniji trenutak prije nekoliko mjeseci, te pomoći zaposlenima da u tom trenutku ne ostanu bez posla.

„Od privrednika smo dobili pozitivne komentare. Kazali su nam da su mjere odgovarale aktuelnom trenutku, zadovoljni su načinom implementacije, kao i činjenicom da smo uspjeli ne samo da odložimo određene finansijske obaveze koje su preduzeća imala, već i da pokrijemo troškove i za zarade njihovih radnika“, naveo je Babić.

On je objasnio da je neposredno nakon usvajanja drugog, počeo rad na trećem paketu mjera pomoći privredi.

„U prethodnih par mjeseci, intenzivno smo radili na tome. I kako je najavljivano, u bliskoj budućnosti možemo očekivati i usvajanje trećeg paketa ekonomskih mjera koji će se po svom karakteru i sadržaju razlikovati od prva dva. On će uz sanacionu, imati i razvojnu komponentu“, saopštio je Babić.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu