fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenzivni radovi na petlji Smokovac

Intenzivni radovi na petlji Smokovac

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radovi na gradilištu petlje Smokovac, na prvoj dionici auto-puta Bar-Boljare, vrlo su intenzivni, saopštio je zamjenik šefa nadzora firme Ingerop, Jovan Ivanović, i dodao da na njemu trenutno radi oko 150 radnika.

“Na lijevoj obali Morače završene su konstrukcije dva podvožnjaka i jednog nadvožnjaka, potporni zidovi, armirano-betonski. Trenutno se izvode radovi na izgradnji zidova od armirane zemlje, kao i instalacije jake i slabe struje i hidrotehničke instalacije”, rekao je Ivanović.

On je dodao da se na desnoj obali Morače radi na izgradnji kosine, visine i do 50 metara, ukupne količine iskopa oko 400 hiljada kubnih metara, od kojih je 40 odsto već urađeno.

“Najznačajniji dio ovog objekta je most, dužine 150 metara, sa tri raspona, gdje su stubovi već u završnoj fazi, a neki i u poodmakloj”, kazao je Ivanović.

On je naveo da je cjevasta skela, odnosno njena robusna konstrukcija u završnoj fazi i da će za deset do 15 dana biti privedena kraju, kako bi se stekli uslovi za kasniju izgradnju.

„Radovi koji su prethodili ovim odnosili su se na izmještanje postojećih visokonaponskih i niskonaponskih dalekovoda. To je uspješno urađeno i stekli su se uslovi za dalji nastavak radova na ovoj lokaciji“, objasnio je Ivanović.

On je kazao da je na gradilištu angažovan veliki broj radnika, trenutno oko 150, sa preko 60 raznih mašina.

Video materijal dostavilo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...