fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenzivirana saradnja sa Turskom u oblasti turizma

Intenzivirana saradnja sa Turskom u oblasti turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Udruženje hotelijera Boder iz Turske zainteresovano je za saradnju sa crnogorskim kolegama, kao i za međusobnu razmjenu i obuku hotelijerskog i ugostiteljskog kadra, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

U radnoj posjeti Bodrumu u turskoj pokrajini Mugla boravili su savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije (NTO), Amel Dedeić, direktorica lokalne urističke organizacije Budve Maja Liješević i predsjednik Odbora direktora Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera Mijomir Pejović.

Oni su se sastali sa predsjednikom Udruženja hotelijera Boder, Omerom Faruk Dengizom i predsjednikom Udruženja turističkih agencija Turske (TURSAB) – predstavništvo za Bodrum i regiju Mugla, Yukselom Aslanom.

Predstavnici NTO i LTO Budva na sastanku sa predsjednikom Boder-a, pored opštih informacija o udruženju, njihovoj organizaciji i članstvu, razmjenili su informacije oko modela i načina klasifikacije i kategorizacije hotelskih kapaciteta dvije zemlje. Udruženje hotelijera Boder broji članstvo od 1,2 hiljade velikih hotela.

Na sastanku sa predstavnicima Udruženja turističkih agencija Turske, Dedeić je upoznao prisutne sa turističkom ponudom Crne Gore, dok je Liješević prisutnima prezentovala ponudu smještajnih kapaciteta u Budvi, kako u hotelima tako i u privatnom smještaju.

“Takođe, predstavnici NTO i LTO Budva učesnicima sastanka predstavili su i druge aspekte turističke ponude naše zemlje s akcentom na raznovrsnost i brojne mogućnosti koje Crna Gora kao turistička destinacija nudi, poput kupališnog turizma, aktivnog odmora u prirodi, kulturno istorijskog nasleđa, ponude nacionalnih parkova i drugog”, navodi se u saopštenju.

Dedeić je predstavnike TURSAB-a pozvao da prisustvuju webinaru koji početkom oktobra NTO organizuje za predstavnike ovog udruženja, a ujedno ih je informisao da će jedan od budućih koraka NTO-a biti organizacija studijske posjete za turističke agente i turoperatore iz Turske.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije