fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIniciraće otvaranje parlamentarne istrage o poslovanju u pomorstvu

Iniciraće otvaranje parlamentarne istrage o poslovanju u pomorstvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA i poslanički klub Crno na bijelo iniciraće otvaranje parlamentarne istrage o poslovanju i njegovom praćenju u oblasti pomorstva u periodu od 2004. do ove godine.

Potpredsjednik URA-e i šef poslaničkog kluba koalicije Crno na bijelo, Miloš Konatar, kazao je da Skupština mora utvrditi javnu i političku odgovornost onih koji su birani u Skupštini, i/ili na predlog Vlade, a čiji je zadatak bio da odgovorno i zakonski-neupitno štite javni interes i novac svih građana.

“Imajući u vidu da je Ministarstvo za kapitalne investicije predalo informacije Skupštini o mogućem postojanju krivičnih djela u vezi sa kupovinom brodova za Crnogorsku i Barsku plovidbu, kao i pozajmicama Vlade za otplatu kredita kineskoj Eksim banci smatramo neophodnim otvaranje parlamentarne istrage”, naveo je Konatar u saopštenju.

Prema njegovim riječima, parlamentarna istraga treba da preispita postupanje i mehanizme odlučivanja organa upravljanja i rukovođenja preduzeća Crnogorske i Barske plovidbe, a koji, kako smatra, nijesu poštovali odredbe Zakona o privrednim društvima.

“Takođe, parlamentarna istraga mora da utvrdi javnu, političku i regulatornu odgovornost u vezi neprincipijelne tajnosti rada, kao i pasivnosti u radu nadležnih institucija države Crne Gore: Vlade, ministarstava saobraćaja i pomorstva, kao i finansija, Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, Komisije za kontrolu državne pomoći odnosno Agencije za zaštitu konkurencije”, naveo je Konatar.

On je zaključio da građani Crne Gore imaju pravo na sve informacije u vezi sa ‘arčenjem’ državnog novca i mogućim zloupotrebama u oblasti pomorstva, kao i utvrđivanje jasne političke odgovornosti i da to je, pocrtava, osnovni razlog za otvaranje parlamentarne istrage.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...