fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIndeksi porasli nakon dva dana pada

Indeksi porasli nakon dva dana pada

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica porasle i tako nadoknadile dio gubitaka od prethodna dva dana, pri čemu su se oporavili gotovo svi sektori.

Dow Jones je ojačao 0,93 odsto na 34.137 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,93 odsto na 4.173 boda, a Nasdaq indeks 1,19 odsto na 13.950 bodova, prenosi Hrportfolio.

Nakon dva dana pada, ti indeksi su u srijedu porasli, iako nije bilo značajnijih ekonomskih vijesti, dok je obim trgovanja bio slabiji nego prethodnih dana.

U devet od 11 sektora S&P 500 indeksa cijene dionica su porasle, dok su pale samo u komunalnom i komunikacionom.

Pad komunikacionog sektora posljedica je pada cijene dionice Netflixa za više od sedam odsto, nakon što je ta kompanija za streaming video sadržaja objavila podatak o manjem nego što se očekivalo rastu broja pretplatnika u prvom kvartalu.

Većina ostalih kompanija i banaka, koje su dosad objavile kvartalne poslovne izvještaje, nadmašila je očekivanja po pitanju zarada.

Analitičari procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u proteklom tromjesečju porasle oko 31 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok su prije dvije sedmice očekivali rast od oko 25 odsto.

I na evropskim berzama cijene dionica su u srijedu porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,52 odsto na 6.895 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,44 odsto na 15.195 bodova, a pariski CAC 0,74 odsto na 6.210 bodova.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...