fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIndeksi porasli nakon dogovora o Brexitu

Indeksi porasli nakon dogovora o Brexitu

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Američki indeksi su posljednju predbožićnu trgovinu odradili u pozitivnom ritmu što se najviše može zahvaliti dogovoru oko Brexita.

S&P 500 je oslabio u skraćenoj sedmici, Dow je izbacio nominalni dobitak, a Nasdaq napredovao.

Dow Jones je porastao 0,23 odsto na 30.199,87, S&P 500 je ojačao 0,35 odsto na 3.703,06, a Nasdaq Composite 0,26 odsto na 12.804,73, prenosi SEEbiz.

Iako dionice obično imaju dobar rezultat u posljednjim danima decembra, oživljavajuća pandemija i nadolazeće oticanje Senata u Gruziji pomutili su izglede ove godine.

Dionice Alibaba Grupe pale su 13,3 odsto nakon vijesti da je Kina pokrenula istragu protiv te kompanije.

Američki Predstavnički dom blokirao je pokušaj predsjednika Donalda Trumpa da promijeni paket pomoći za koronavirus u iznosu od 2,3 biliona USD i paket vladine potrošnje nakon što je Trump insistirao na dvije hiljade USD direktnih plaćanja Amerikancima.

Taj potez je bacio sumnju na to da li će paket koji je Kongres usvojio u ponedjeljak biti ozakonjen i podigao prijetnju djelomičnog gašenja vlade.

Više od jednog miliona Amerikanaca sada je vakcinisano protiv koronavirusa, dok pandemija i dalje bjesni u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a politički čelnici krenuli su u zaštitu od zaraznije varijante bolesti koja je zahvatila Veliku Britaniju.

Najčitanije