fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIA: To Montenegro krši Zakon o slobodnom pristupu informacijama

IA: To Montenegro krši Zakon o slobodnom pristupu informacijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni avio-prevoznik To Montenegro nije, po zahtjevu o slobodnom pristupu informacija, dostavio nevladinoj organizaciji Institut Alternativa (IA) ugovor o radu izvršnog direktora, Predraga Todorovića, zbog čega je podnijeta žalba Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Zahtjev po osnovu slobodnog pristupa informacijama upućen je 26. jula.

IA je u žalbi navedeo da je istekao zakonski rok od 15 dana, a cijene da žalba zbog ćutanja To Montenegra nije preuranjena s obzirom na to da je zahtjev poslat 26. jula i da je od tada prošlo više od 30 dana, pišu Vijesti.

Iz IA su dodali da u tom periodu kompanija nije poslala ni zahtjev za produženje roka za dostavljanje podataka.

Todorović prošle sedmice, na radnom sastanku sa novinarima, nije želio da pojasni detalje svog menadžerskog ugovora, bonuse koje ima i da li su oni vezani za broj putnika ili za poslovne rezultate kompanije.

”Moramo da gledamo kompletan kontekst. Treba da se napravi ambijent, da se naši ljudi sa znanjem vrate u zemlju, što je jeftinije”, kazao je Todorović u odgovoru na pitanje o ugovoru.

Iz IA su predložili da prvostepeni organ usvoji žalbu i donese rješenje po podnijetom zahtjevu za slobodan pristup informacijama.

“Ako prvostepeni organ u zakonskom roku ne donese rješenje po podnijetoj žalbi, predlažemo da drugostepeni organ, nakon uvida u spise predmeta, donese rješenje kojim se žalba usvaja zbog ćutanja uprave i nalaže prvostepenom organu da u zakonskom roku donese rješenje po zahtjevu za slobodan pristup informacijama”, navodi se u žalbi.

Iz IA su saopštili da više od mjesec čekaju da im To Montenegro odgovori na zahtjev i dostavi ugovor o radu Todorovića.

”Ni od Montenegro Airlinesa (MA) nikada nijesmo dobili nijedan menadžerski ugovor, a novo preduzeće nastavlja lošu praksu. O ovome ćemo obavijestiti i Odbor direktora, koji mora reagovati prema rukovodstvu preduzeća i osigurati da se poštuju zakonske obaveze obavještavanja javnosti”, naveli su iz IA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...