fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHotelijeri podržali kampanju Herceg Novi te zove

Hotelijeri podržali kampanju Herceg Novi te zove

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Hercegnovski hotelijeri podržali su promotivnu kampanju pod nazivom Herceg Novi te zove, koja taj grad promoviše kao Covid-free destinaciju, koja je učinila sve neophodno da se turisti osjećaju sigurno.

Na sastanku zvaničnika hercegnovske Opštine i predstavnika najvećih hotela ocijenjeno je da je zajednička misija kampanje Turističke organizacije (TO), privrednika i lokalne uprave, što uspješnija predstojeća sezona, kao i da Herceg Novi bude prva destinacija u mislima turista kada se granice otvore.

Sastanku, koji je održan na inicijativu predsjednika Opštine Stevana Katića, prisustvovali su predstavnici hotela Lazure, Sun Resort, Lighthouse, Casa del Mare, Instituta Igalo i kompanije Carine u čijem vlasništvu su hoteli Delfin, Park i Kumbor, TO, Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo i stručni konsultant u oblasti turizma, Ivo Županović.

Na sastanku je dogovoreno da Opština traži od Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) da hitno definiše protokole za rad hotela i ugostiteljskih objekata, kada je u pitanju način usluživanja i drugi bitni detalji koji se tiču ponašanja zaposlenih i gostiju.

„Opština će tražiti od NKT da pojasni procedure i nedoumice koje postoje u vezi sa prelaskom državnih granica, a biće upućen apel Morskom dobru da ubrza i pojednostavi procedure zakupa plaža i izađe u susret odgovornim privrednicima“, navodi se u saopštenju Opštine.

Na sastanku je dogovoreno da se hotelijeri uključe u kampanju Herceg Novi te zove, sa ciljem jačanja promocije grada.

Učesnici sastanka su ocijenili da je zatvaranje granica radi suzbijanja širenja koronavirusa imalo izrazito negativan uticaj na poslovanje hotela i ugostiteljskih objekata, jer su otkazani dolasci u predsezoni, za koju su postojale odlične najave.

Oni su naveli da je već sada obnovljeno interesovanje turista, zbog čega hotelijeri vjeruju da će tokom jula i avgusta ostvariti solidne rezultate, kao i da postsezona može biti pozitivno iznenađenje.

Učesnici sastanka su podržali ideju da budu pokrenuti pregovori hotelijera sa komercijalnim bankama koje posluju u zemlji i okruženju, kako bi se osmislio način saradnje koji će omogućiti da turisti iz regiona ljetovanje u Herceg Novom mogu da plate u ratama.

Na sastanku je ocijenjeno da bi takav potez sigurno imao značajan uticaj na povećanje broja gostiju, imajući u vidu aktuelnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom.

Učesnici sastanka su konstatovali da postoji odlična saradnja lokalne uprave i hotelijera, te da je ključ za uspjeh usaglašeno djelovanje javnog i privatnog sektora.

„Akcenat treba da bude na promociji postsezonske ponude, posebno kada su u pitanju tržišta Rusije i Zapadne Evrope, ukoliko se steknu uslovi za dolazak turista iz tih zemalja. S tim u vezi, biće nastavljena komunikacija u cilju uključivanja privrednika u akcije i kampanje Turističke organizacije, kao i radi realizacije ideja koje će doprinijeti promociji grada“, zaključeno je na sastanku.

Najčitanije