fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHotel Montenegro dobija još 77 soba i apartman

Hotel Montenegro dobija još 77 soba i apartman

Budva, (MINA-BUSINESS) – Budvanska hotelska grupa Montenegro stars dogradiće hotel Montenegro u Bečićima, nakon čega će on imati 245 soba i pet apartmana.

Planirano je da se na hotelu izgradi četvrta lamela sa 77 soba i jednim luks apartmanom, piše Pobjeda.

U okviru hotelske grupe Montenegro stars, čiji su osnivači Viktor Ivanenko i Žarko Radulović, a izvršni direktor Andrija Pešić, posluju i hoteli Splendid i Blue Star.

Projektant novog objekta je podgorički Euro Project Management. U okviru lokacije, površine 12,34 hiljade kvadratnih metara, nalazi se hotel Montenegro, koji, kako su objasnili iz Montenegro starsa, postojećim kapacitetima nije u mogućnosti da odgovori zahtjevima kontinuiranog rasta potražnje.

Stoga su unkompaniji smatrali da je u cilju povećanja broja smještajnih jedinica, neophodno izvesti dogradnju nove hotelske lamele.

U tehničkom opisu idejnog rješenja navodi se da će izgradnjom nove lamele biti povećani smeštajni kapaciteti hotela sa 77 novih soba i jednim luks apartmanom. U novoj lameli neće biti pratećih sadržaja, a imaće kao i već postojeće lamele prizemlje i pet spratova. Nova hotelska lamela pružaće se pravcem sjever-jug, a sobe će biti orjentisane na istok.

Nova lamela će imati bruto površinu od 3,4 hiljade kvadratnih metara, tako da će ukupna bruto površina hotela nakon izgradnje novog objekta iznositi 16,58 hiljada kvadrata.

Hotel Montenegro trenutno ima 168 soba i četiri apartmana i spada u kategoriju hotela sa četiri zvjezdice.

Vlada je krajem februara usvojila mišljenje u kojem se navodi da je adaptacija i rekonstrukcija hotela Montenegro od značaja za razvoj države. Ministarstvo turizma ranije je iznijelo mišljenje da je realizacija tog projekta od značaja za državu, uzimajući u obzir da je Opština Budva prepoznata kao metropola turizma i da se nameće potreba za stalnim unapređenjem kvaliteta usluge.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...