fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHipotekarna banka obradila 7,25 hiljada zahtjeva za moratorijum

Hipotekarna banka obradila 7,25 hiljada zahtjeva za moratorijum

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka je u periodu od 23. do 31. marta obradila 7,25 hiljada zahtjeva za odlaganje otplate kredita, koji se većinom odnose na građane.

„Od tog broja 6,8 hiljada ili 93,8 odsto se odnosi na građane, a 450 ili 6,2 odsto na preduzeća“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor za poslove sa fizičkim licima i napredne kanale prodaje, Nikola Špadijer, kazao je da je interesovanje klijenata za odlaganje plaćanja kreditnih obaveza veliko.

„Kako smo i obećali, a uz vanredno zalaganje zaposlenih, uspjeli smo da u zakonskom roku od pet dana obradimo sve primljene zahtjeve. Svi klijenti su dobili SMS poruke sa obavještenjem i novim planom otplate“, naveo je Špadijer u saopštenju.

Prema njegovim riječima, postupak prijave se nastavlja i narednih dana, sve do isteka odluke Centralne banke (CBCG) kojom se omogućava klijentima da odlože svoje obaveze do 90 dana.

Špadijer je rekao i da Hipotekarna banka potpuno normalno obavlja sve funkcije, iako je radno vrijeme skraćeno do 14 sati, a skoro 50 odsto zaposlenih radi od kuće, u skladu sa preporukama nadležnih organa u cilju smanjenja rizika širenje epidemije novog koronavirusa.

„Kreditna aktivnost je intenzivirana, sa posebnim akcentom na klijente koji su dodatno angažovani zbog novonastale situacije, dok će se u narednom periodu posebno analizirati klijenti čiji je posao pretrpio štetu zbog krize, i za njih će biti moguće praviti nove aranžmane, uz povoljnije uslove“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije