fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGrbović: U Novu godinu rasterećeno i sa značajnim depozitom

Grbović: U Novu godinu rasterećeno i sa značajnim depozitom

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Lokalna uprava Nikšića u Novu godinu ulazi rasterećeno i neće imati problema ni u prvim mjesecima kada se uobičajeno budžet slabije pripunjava, saopšteno je na Novogodišnjem koktelu u tom gradu.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, rekao je da je zadovoljan urađenim i podsjetio da je sadašnja lokalna uprava preuzela upravljanje u martu 2013. godine, kao i da je prvi četvorogodišnji mandat protekao u vraćanju nagomilanih dugova uz značajnu podršku države i preduzetnika, dok su brojni projketi realizovani uz pomoć donacija.

”Sada je već treća godina kako ostvarujemo suficit budžeta, a imamo i značajne depozite, što su preduslovi da i u narednoj godini ostvarimo izvanredne rezultate”, kazao je Grbović.

On je saopštio da su realizovane brojne investicije, među kojima olimpijski bazen u Sportskom centru, zgrada Pozorišta i rekonstruisani Trg.

”U ovoj godini je urađeno više od 60 kilometara lokalnih puteva, brojni seoski vodovodi, Tržni cenatr kod pijace, a započeta je rekonstrukcija i gradnja brojnih objekata, poput ruiniranog zdanja Doma revolucije i Doma za stare, koji će biti završen do kraja naredne godine i u kojem će biti smješteno 208 osoba, a zaposleno do 100 radnika”, rekao je Grbović.

On je naveo da su na mjestu nekadašnjih ”crnih rupa” u gradu izgrađeni moderni poslovni i stambeni objekti, koji su osavremenili i uljepšali izgled grada.

”Za gradnju većine objekata angažujemo firme iz Nikšića, što je veoma značajno, jer sredstva ostaju u našem gradu”, kazao je Grbović.

On je dodao da je u narednoj godini planirana gradnja zapadne tribine stadiona Sutjeska, rekonstrukcija Dvorca kralja Nikole, dogradnja oko 350 metara kvadratnih zgrade Zahumlja i izgradnja seoskih puteva u vrijednosti od oko dva miliona EUR, od čega će Opština obezbijediti oko 500 hiljada EUR.

Lokalna uprava će, kako je najavio Grbović, nastaviti i gradnju vodnih akumulacija i manjih seoskih vodovoda.

On je kazao da će ova godina biti završena sa viškom od oko tri miliona EUR u gradskoj kasi, tako da će budžet umjesto planiranih oko 22 miliona iznositi 25 miliona EUR.

”Takav rezultat zaslužuje pohvalu, a trudili smo se da troškove smanjimo maksimalno, a da pri tom realizujemo sve neophodne projekte. U Novu godinu ulazimo sa značajnim depozitom, što će nam olakšati realizaciju planiranog”, saopštio je Grbović.

On je podsjetio i da su u oblasti kulture realizovane brojne prepoznatljive manifestacije i programi, dok su u segmentu sporta ostvareni izuzetni rezultati.

Najčitanije

Viši sud

Katniću i Lazoviću pritvor do 30 dana

Podgorica, (MINA) - Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je...
ambasador

Kineski Tajvan