fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGradska luka Herceg Novi u ponedjeljak očekuje više plovila

Gradska luka Herceg Novi u ponedjeljak očekuje više plovila

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Gradska luka Herceg Novi u ponedjeljak očekuje veći broj plovila, odnosno deset katamarana, što je ugovoreno sa ruskom agencijom Silavetra, saopštio je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom, Božo Ukropina.

On je za Radio Jadran kazao da putnici mogu biti Njemci, Španci, Rusi, koji su iznajmili plovila.

“Obilaze Jadran i svraćaju kod nas, na dan. Trebalo je da ih dođe šest, međutim doći će ih deset. Što se nas tiče, da dođe 20, bilo bi lijepo. Oni su od 12,5 do 14 metara dužine, katamarani, široki brodovi. Biće oko 150 gostiju”, kazao je Ukropina za Radio Jadran.

Vez za brodove dužine 12 metara košta 50 EUR, a za katamarane 50 odsto skuplje, jer zauzimaju dva mjesta širinom.

Početkom oktobra se očekuje takođe 11 katamarana.

Ova nautička sezona je za Agenciju za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi slabija. Tek 300 turista dolazi sedmično s turističkim plovilima, a u isto vrijeme prošle godine bilo je i do dvije hiljade.

Povremeno, sa po 30 do 50 turista uplovljavaju tri izletnička broda, sa gostima iz Tivta, Budve i Bara. Iznajmljen jedrenjak, turski gulet, koji je u čarteru za visoko platežne goste, uplovio je do sada samo dva puta, ranijih godina po tri puta sedmično.

Turisti obiđu za dva ili tri sata Stari grad, Forte Mare, eventualno Kanli kulu. Rijetko svrate u neki lokal na osvježenje ili kupe suvenir.

Stepenište koje vodi od Škvera do centra grada, kojim se prošle godine jedva prolazilo od izletnika sa brodova, prazno je. Ne rade ni svi štandovi sa suvenirima duž njega.

Najčitanije