fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGrađani i firme duguju 182 miliona

Građani i firme duguju 182 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građani i firme dugovali su krajem februara gotovo 182 miliona EUR za utrošenu električnu energiju.

Iz Elektroprivrede (EPCG) su Vijestima kazali da je ukupan dug uvećan u odnosu na kraj prošle godine, kada je iznosio skoro 177 miliona EUR.

Iz Službe za korporativno upravljanje precizirali su da su krajem februara domaćinstva dugovala 123,49 miliona EUR, što je skoro 2,5 miliona više u odnosu na kraj prošle godine, kada su građani bili u minusu od 121,08 miliona.

Dug ostalih potrošača iznosio je 58,48 miliona EUR, nepuna tri miliona više u odnosu na kraj prošle godine.

Iz EPCG su naveli da 50 odsto kupaca iz kategorije domaćinstva, odnosno njih oko 200 hiljada, redovno izmiruje obaveze po osnovu utrošene električne energije i ostvaruju popust na stavku aktivna električna energija.

Proporcionalno broju potrošača, u kategoriji domaćinstava najveći dužnici za utrošenu električnu energiju su Bjelopoljci, a najredovnije platiše su Pljevljaci.

Iz EPCG su saopštili da prosječan dug po potrošaču u Bijelom Polju iznosi 657,59 EUR, dok je u Pljevljima skoro sedam puta manji i iznosi 99,36 EUR po potrošaču.

Najčitanije