fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGF: CKB je najbolja banka u Crnoj Gori

GF: CKB je najbolja banka u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Finansijski magazin Global Finance je treću godinu zaredom proglasio Crnogorsku komercijalnu banka (CKB) za najbolju u Crnoj Gori.

Glavni izvršni direktor CKB-a, Pal Kovacs, saopštio je da je nagrada za najbolju banku u Crnoj Gori rezultat konstantnog napora svakog člana CKB tima u veoma izazovnom i dinamičnom periodu.

„U godini koja obiluje izazovima, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou, ponosni smo, jer se naš rad, posvećenost i brižan odnos prema klijentima i cjelokupnoj zajednici prepoznaje i na međunarodnom nivou. Početkom godine je Global Finance proglasio CKB privatno bankarstvo za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Crnoj Gori“, rekao je Kovacs.

On je dodao da CKB nakon uspješno okončanog projekata integracije na crnogorskom finansijskom tržištu, nastavlja da posluje kao visoko likvidna i pouzdana banka sa stabilnim potencijalom za rast i širokom ponudom usluga prilagođenih potrebama građana, kompanije i države.

Iz banke su kazali da je Global Finance objavio spisak dobitnika prestižnog priznanja za najbolje banke u centralnoj i istočnoj Evropi i da su nagrađene još dvije iz OTP grupe – OTP banka iz Mađarske i SKB banka iz Slovenije.

Nagrade koje dodjeljuje časopis Global Finance, prema riječima predstavnika CKB, predstavljaju pouzdan standard izvrsnosti za globalnu finansijsku zajednicu. Kako su ocijenili iz uredništva magazina, ovogodišnja dodjela nagrada je najvažnija i najizazovnija u dosadašnjoj 28 godina dugoj istoriji, s obzirom na nepredvidljive uslove koje je prouzrokovala pandemija na globalnom nivou.

Dobitnici su izabrani na osnovu poslovnih performansi i kriterijuma kao što su rast aktive, inovativnost proizvoda, razvoj poslovanja, ali i liderstvo u digitalnoj transformaciji, oslanjajući se na ocjene finansijskih analitičara, konsultanata i predstavnika korporativnog sektora širom svijeta.

Najčitanije