fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGašenje MA koštaće poreske obveznike stotine miliona EUR

Gašenje MA koštaće poreske obveznike stotine miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Gašenje Montenegro Airlinesa (MA) državu i poreske obveznike će koštati stotine miliona EUR, poručio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević i dodao da bi trebalo pokrenuti krivične postupke protiv bivših premijera, resornih ministara i upravljačkih struktura kompanije.

On je kazao da bi Vlada trebalo da pokrene krivične postupke protiv bivših premijera, resornih ministara i upravljačkih struktura u kompaniji zbog, kako je naveo, pljačke kompanije i države.

“Dužnost nove Vlade nije samo da konstatuje gubitke i dugove, već da pokrene krivične prijave protiv odgovornih u kompaniji, ako postoji osnov sumnje da je neko štetnim ugovorima sa elementima korupcije oštetio kompaniju i budžet države i opljačkao poreske obveznike”, naveo je Medojević u saopštenju.

On je podsjetio da je upravljačke strukture u MA postavljala i kontrolisala Vlada.

“Krivičnu odgovornost moraju snositi svi predsjednici vlada i ministri saobraćaja koji su u ime poreskih obveznika trošili narodne pare za javašluke, korupciju i lično bogaćenje upravljačkih struktura”, rekao je Medojević.

On tvrdi da je MA opljačkan i da su to radili konkretni ljudi konkretnim odlukama.

“Oni moraju krivično odgovarati i pare koje su opljačkali moraju vratiti državi i narodu”, zaključio je Medojević.

Najčitanije