fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFormiran Savjet za privredni razvoj Cetinja

Formiran Savjet za privredni razvoj Cetinja

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Kašćelan, formirao je Savjet za privredni razvoj Cetinja, koji bi trebalo da prati sva pitanja od interesa za privredu i lokalni ekonomski napredak.

Iz Prijestonice je saopšteno da je Savjet, koji čine istaknute ličnosti iz privrede, turizma, arhitekture i urbanizma, danas održao konstitutivnu sjednicu.

“Savjet je formiran na inicijativu Kašćelana, a trebalo bi da ima savjetodavnu ulogu s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja, podsticanja ekonomske saradnje, jačanja javno-privatnog partnerstva i privlačenja novih investicija”, navodi se u saopštenju.

Savjet bi trebalo da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unaprjeđenje uslova za poslovanje.

“Zadatak Savjeta je i da ukazuje na potrebe i prepreke koje lokalna privreda ima prilikom poslovanja, savjetuje gradonačelnika prilikom odlučivanja u vezi sa ekonomskim razvojem i razvojnim programima, ali i da sarađuje sa Senatom Prijestonice i učestvuje u izradi lokalnih razvojnih dokumenata”, dodaje se u saopštenju.

Na konstitutivnoj sjednici dogovoreno je da se Savjet sastaje svake druge sedmice, a već na narednoj sjednici, koja je zakazana za početak aprila, očekuju se konkretni predlozi.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije