fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFormiran predmet povodom vještačenja imovine hotela As

Formiran predmet povodom vještačenja imovine hotela As

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno tužilaštvo formiralo je predmet povodom sumnjive transakcije u vezi sa naplatom troškova sudskom vještaku za procjenu vrijednosti hotela As, piše Dan.

Tužilaštvo, između ostalog, ispituje i da li je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić zloupotrijebio položaj u slučaju hotela As.

Kako Dan saznaje, pod posebnom lupom tužilaštva je angažovanje sudskog vještaka Saše Zejaka, koji je radio procjenu vrijednosti hotela.

List piše da se sumnja da je Jovanić sa računa suda vještaku za taj posao platio 48 hiljada EUR, i to prije nego što je imovina prodata i prije nego što se znalo na čiji će teret pasti plaćanje tih troškova.

Tužilaštvo je u međuvremenu angažovalo vještaka da obavi procjenu opravdanosti troškovnika sudskog vještaka koji je inkasirao 48 hiljada EUR.

Prema saznanjima Dana, tužilaštvo je utvrdilo da je za procjenu vrijednosti hotela As u najgorem slučaju moglo biti naplaćeno ne više od pet hiljada EUR.

Procjena se drastično razlikuje od prethodne. Sumnja se da je vještaku koji je vršio prvu procjenu vrijednosti plaćeno za taj posao desetostruko viši iznos nego što je to uobičajeno.

Predmet je zadužila specijalni tužilac Lidija Mitrović.

Najčitanije