fbpx
NaslovnicaMINA BusinessForbes: Crna Gora savršena skrivena destinacija

Forbes: Crna Gora savršena skrivena destinacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Magazin Forbes objavio je listu savršenih „skrivenih“ evropskih destinacija za putovanja na kojoj se našla i Crna Gora, kao jedna od pet idealnih zemalja za one koji traže jedinstveno iskustvo, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Predstavnici NTO su kazali da tih pet zemalja, kako opisuje Forbes, obiluju prelijepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom.

„U objavljenom članku pod nazivom Pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije, Crna Gora, Srbija, Moldavija, Letonija i Slovačka istaknute su kao podcijenjene evropske zemlje koje treba posjetiti onda kada putovanja budu moguća“, navodi se u saopštenju.

Bivša jugoslovenska republika Crna Gora, kako se navodi u tekstu, 2006. godine je raskinula uniju sa susjednom Srbijom da bi postala samostalna nezavisna država.

“Iako mala, prekrasni prirodni pejzaž zemlje čini je idealnom destinacijom za putnike koji traže skrivene dragulje u regionu Balkana”, navodi se u članku.

Kao mjesta koja su nezaobilazna prilikom posjete Crnoj Gori, Forbes navodi Boku Kotorsku, ali i sjever Crne Gore, naročito Nacionalni park Durmitor.

“Boka Kotorska, mjesto UNESCO-ove svjetske baštine, počiva na rubu Jadranskog mora, nudeći spektakularni niz istorijskih građevina uokvirenih visokim i snažnim zidinama. Nakon istraživanja istorijskog primorskog regiona Crne Gore, obavezno se uputite na sjever do netaknutog Nacionalnog parka Durmitor, gde posjetioci mogu da šetaju duž Dinarskih Alpa”, dodaje se u članku.

Članak se može pogledati na linku https://www.forbes.com/sites/jaredranahan/2020/11/24/five-european-nations-that-are-perfect-for-off-the-beaten-path-travelers/

Najčitanije