fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFiskalizacija advokatskih usluga najvjerovatnije od naredne godine

Fiskalizacija advokatskih usluga najvjerovatnije od naredne godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Primjena Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga za advokate će se najvjerovatnije odložiti na period od šest mjeseci, odnosno do početka naredne godine, saopšteno je iz Advokatske komore.

Iz Advokatske komore su kazali da su na današnjem sastanku njihovih i predstavnika Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Uprave javnih prihoda i carina, u vrlo konstruktivnoj atmosferi dijaloga, iznijeti stavovi u odnosu na primjenu Zakona na advokatsku djelatnost.

„Uvažavajući iznijete razloge, zauzet je stav da će se primjena Zakona odložiti najvjerovatnije na period od šest mjeseci, odnosno do 1. januara naredne godine, imajući u vidu specifičnosti advokatske djelatnosti, te razloge zbog kojih advokati smatraju da bi trebalo da budu izuzeti iz procesa fiskalizacije“, navodi se u saopštenju.

Iz Advokatske komore je saopšteno da će pregovori biti nastavljeni u ponedjeljak, sa ciljem da se dođe do najboljeg mogućeg rješenja za advokatsku profesiju.

U ime Ministarstva finansija sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva, Janko Odović, sa saradnicama, kao i direktor Uprave javnih prihoda i carina, Aleksandar Damjanović, dok su Advokatsku komoru predstavljali predsjednik Zdravko N. Begović, član Upravnog odbora Dražen Medojević i advokat iz Podgorice, Andrej Raspopović.

Najčitanije