fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano devet primjedbi

Evidentirano devet primjedbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano devet primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili da se u kafe baru Hunter u Podgorici služi pokvareno meso, kao i da su u prodavnici Idea u Baru cijene proizvoda koji je na akciji bile različite na rafovima i kasi.

Evidentirana je i pritužba da u prodavnici Dallas u Podgorica nije izdat fiskalni račun na iznos od 815 EUR, što je kupcu prouzrokovalo naknadni problem.

„Kada smo došli da uplatimo ostatak novca, nijesu nas mogli naći među kupcima, niti smo mogli dokazati da smo ostavili toliki novac“, navodi se u prijavi.

Građani su se žalili i da limarska radnja u kući u Zagoriču radi bez dozvole, da radnici nijesu prijavljeni, nemaju ograničeno radno vrijeme i ne izdaju fiskalne račune.

Evidentirane su pritužbe da podgorički Top Boy radi na crno, Vanila bar iz istog grada ne izdaje fiskalne račune, kao i da se na gradskom trgu u Rožajama prodaju petarde, a da niko ne reaguje.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje, ali i da igraonica u Tuzima radi i pored zabrane.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...