fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 50 prigovora

Evidentirano 50 prigovora

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je od početka primjene pravila o finansijskim kompenzacijama, koje u slučaju nižeg stepena kvaliteta električne energije sljeduju potrošače, primila 50 prigovora.

Iz te kompanije su Dnevnim novinama saopštili da je 47 prigovora, od 8. avgusta do danas, upućeno Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS), dok su se tri žalbe odnosile na EPCG.

“Do sada su četiri prigovora riješena u korist kupaca i za njih su utvrđene finansijske kompenzacije od 20 EUR, s tim da su do sada isplaćene tri u ukupnom iznosu od 60 EUR. Četvrta će biti isplaćena nakon okončanja žalbenog postupka koji je kupac pokrenuo kod drugostepenog organa”, kazali su u EPCG.

Kada je riječ o Call centru EPCG, građane najviše interesuju informacije u vezi sa iznosima računa.

“Oko 60 odsto poziva koje preuzimaju operateri odnose se na iznos računa, a najiskorišćenija grana u IVR-u (govorni automat) je upravo u vezi sa računom. Značajno je interesovanje kupaca u vezi sa aktivacijom servisa, kao što je Elektronski račun – primanje računa putem mejla, zatim za Zlatni tim, kao i za planirana isključenja napajanja, koja realizuje CEDIS”, naveli su u EPCG.

Oni su saopštili da su prošle godine primili oko 328 hiljada poziva u Call centru, od čega je više od 54 hiljade preusmjereno operaterima.

“U prva dva mjeseca ove godine ukupno je bilo 57,16 hiljada poziva, oko 8,5 hiljada poziva su odradili operateri, a ostali pozivi su u okviru govornog automata”, precizirali su u kompaniji.

Oni su poručili da je osnovni cilj EPCG, dok traje opasnost od širenja koronavirusa, kontinuirano i sigurno napajanje električnom energijom. U kompaniji tvrde i da je snabdijevanje svih kupaca stabilno.

“Proces rada teče normalnim tokom, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje i svih instanci Vlade. Uveden je preporučeni režim rada na šalterima, pa u prostoru mogu biti najviše dvije osobe u isto vrijeme, a nadležne službe brinu i o poštovanju preporuka socijalne distance. Poslovnice će raditi u standardnim periodima”, saopštili su ranije u EPCG.

Najčitanije