fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 16 pritužbi

Evidentirano 16 pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 16 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili da pekare Jazz u Budvi i Mladost u Beranama ne izdaju fiskalne račune, dok market Anđela u Pljevljima i trafika Karamela u Andrijevici prodaju cigarete bez akcizne markice.

Evidentirane su i pritužbe da restoran Amore u Ulcinju i kafana u Bijelom Polju rade u vrijeme zabrane, da u prodavnici Okov u Baru neuvažavaju reklamaciju, kao i da zaposleni u MM marketima u Pljevljima rade na crno. Među primjedbama su bile i one koje se odnose na dugovanja za poreze i doprinose auto škole „Marjanović“ iz Pljevalja, nelegalan rad automehaničarske radnje u istom gradu, kao i zaposlene bez ugovora o radu u marketu Voli u Ulcinju.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje, korišćenje službenih vozila u privatne svrhe, postojanje privatnog objekta na državnom zemljištu, kao i nelegalno pružanje frizerskih usluga.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...