fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 15 pritužbi

Evidentirano 15 pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 15 pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Najveći broj prijava odnosio se na neizdavanje fiskalnih računa, a građani su se žalili i na nedozvoljenu gradnju i neprijavljivanje zaposlenih.

Fiskalne račune, prema evidentiranim prijavama, ne izdaju kafić Llola i restoran Cvijo u Baru, Venom u Podgorici, Sloen plus u Kotoru, prodavnica Olja u Pljevljima i Jerry pub u Nikšiću.

Evidentirane su i pritužbe da zaposlene ne osiguravaju caffe restoran Piazza i kafić Perla u Nikšiću, da podgorički Metron radi na crno, kao i da neki proizvodi koji se prodaju u HDL Laković na Zabjelu u Podgorici nemaju uputstva odštampana na našem jeziku, kao ni deklaraciju i rok trajanja. Među pritužbama je bila i jedna kojom se sugeriše inspektorima da provjere ispravnost hrane koja se prodaje u kiosku Gurman u Andrijevici.

Građani su se žalili i na uzurpaciju državnog zemljišta i nedozvoljenu gradnju, nelegalnu prodaju vjenčanica u kući, kao i korištenje službenih vozila u privatne svrhe.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...