fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 117 pritužbi

Evidentirano 117 pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 117 pritužbi, koje su se uglavnom odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, ali i na neprijavljene radnike.

Na osnovu evidentiranih prijava, ove sedmice nije izrečena nijedna novčana kazna.

Fiskalne račune, prema evidentiranim prijavama, ne izdaju Svetionik u Lepetanima, Akustik u Kotoru, restoran Cvijo, frizersko kozmetički salon La Belle, buregdžinica i Kraljevska plaža u Baru, kineski butici, voće i povrće Anđela, kafe bar Wizard i konoba Bulevar u Nikšiću, restoran Kod Peša u Ulcinju, Warhol Pub i Golden gate u Podgorici, gril bašta Sveti Toma u Budvi, neimenovani restoran u Beranama, kafe bar Avram u Pljevljima i kafić Obala u Sutomoru.

Građani su se žalili da se fiskalni računi ne izdaju u Klubu 40, kozmetičkom salonu Studio M, frizerskom salonu, pekari Bijeli golub i plaži El Ray u Baru, hotelu Palma u Tivtu, servisu za limariju i farbanje automobila u Bijelom Polju, auto školi Točak u Podgorici i parkingu u Čanju.

Fiskalne račune ne izdaju ni ugostiteljski objekat Slap u Danilovgradu, Barbarosa beach bar i lokali Cassa Del Papel i Provocator u Ulcinju, noćni klub Galaxy u Plavu, restoran Sirena, kafić El Mondo, Las animas i plažni bar pored hotela Savojo u Budva, pekara Dimi u Podgorici, Pomorski saobraćaj u Herceg Novom, kafići Eldorado i Galerija u Andrijevici, auto centar Đukić u Nikšiću, Foto Boni u Podgorici, market Vila Asanović i lokal Fenix u Baru.

Evidentirane su i pritužbe da plažni barovi Lumbrela, Tropicana 2, Perazića do i Pod murvom u Budvi i Europa beach u Ulcinju ne izdaju fiskalne račune, kao ni knjižara Luča i keramika Babović u Baru, budvanska pekara Ela, kafe bar Tani u Nikšiću, Zippo u Herceg Novom i Baron u Ulcinju.

Građani su se žalili da radnike nijesu prijavili Caffe 365 u Kotoru, hotel vila Babović u Baru, picerija Kiss u Budvi, Montenegro Security Podgorica, hotel Palmon Bay u Herceg Novom, stolarska radionica i servis za popravku bicikala u Pljevljima. Epidemiološke mjere kršene su u diskoteci H20 u Ulcinju i noćnom klubu Ambiente u Budvi.

Evidentirane su i pritužbe na rad na crno u servisu električnih trotineta i motora u Podgorici, kao i Meterizima u Ulcinju, da apartmani Macevara u Baru ne prijavljuju goste, da butici Nike, Bershka, Pull & Bear, Aroma, NewYorker i Zara u Delta Cityju ne vraćaju sitan kusur, da zaposleni u barskom hotelu Alba rade bez osiguranja, kao i da je pekara Dora u Bijelom Polju podigla cijene hljeba.

Jedna od pritužbi odnosila se na ulcinjski hotel Edita, koji na internetu ima određenu ponudu, ali goste smješta u neuslovne sobe u susjednim objektima, čime se oni dovode u zabludu. Građani su se žalili i da je hotel Max u Herceg Novom rezervisani smještaj izdao drugom gostu, a da uplaćeni novac nije vratio.

Evidentirane su i pritužbe da u marketima France u Ulcinju i Baru cijene nijesu pravilno napisane, odnosno da se krše epidemiološke mjere, da market Tornado u Podgorici potkrada potrošače, da hotel Palma u Budvi ne plaća boravišnu taksu i nema rješenje za rad, da objekat Stop 1€ Shop u Baru radi nedjeljom, da štand na kojem se prodaju pice, palačinke i roštilj u Buljarici nema odgovarajuće higijenske uslove, a da hotel California u Budvi naplaćuje ležaljke i nakon 17 sati.

Građani su se žalili da objekat Nikki beach u Tivtu nije legalan, da radnici nijesu prijavljeni i da se u njemu ne izdaju fiskalni računi, dok u glavnoj pošti u Baru, i pored gužve, radi samo jedan šalter.

Evidentirane su i pritužbe da prodavnica Denis u Pljevljima svaku noć radi do dva sata poslije ponoći, da je u magacinu kineskog butika Zoutaicun u Baru neocarinjena roba, da je na kupalištu 2F u Čanju zabranjena upotreba peškira i da je prilaz barskim frizerskim salonima Elitta i Actuelle prljav.

Građani su se žalili i na glasnu muziku, izostanak dezinfekcionih sredstava na stolovima u kafićima, usluge autobuske stanice u Beranama, nelegalnu prodaju preko društvenih mreža, neocarinjenu robu, nevraćanje sitnog kusura, glasnu muziku, otpad, koriščenje službenog vozila u privatne svrhe, prodaju srebra bez žiga, prodaju cigareta bez akciza i devastaciju prostora.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...