fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirane 23 pritužbe i jedna pohvala

Evidentirane 23 pritužbe i jedna pohvala

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice su evidentirane 23 pritužbe, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne, kao i jedna pohvala.

Pohvala se odnosila na firmu Žitoprodukt iz Pljevalja, na isplaćivanje minimalca svim radnicima.

Građani su se, kao i prethodnih sedmica, najviše žalili na neizdavanje fiskalnih računa, ali i na konzumaciju duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru.

Prijave za neizdavanje fiskalnih računa odnosile su se na ugostiteljski objekat Ravni krš u Beranama, lokale Kod Pujka i Stara krčma, kao i Pogrebnu opremu Iris iz Bijelog Polja, podgorički Modni studio Fashion 3, Mobilend iz Bara i pekare Sofra u Ulcinju i Dimi u Podgorici.

Evidentirane su pritužbe da se u lokalima Art u Nikšiću i Minhen u Podgorici konzumiraju duvanski proizvodi.

Građani su se žalili da u kafiću Amsterdam u Nikšiću radnici nijesu osigurani, da se ne izdaju fiskalni računi, dok je muzika glasna i služe se alkoholna pića mloljetnicima. Evidentirana je i pritužba da se terminal za klađenje nalazi ispred lokala Friends u Podgorici i da maloljetnici čekaju u redovima da odigraju tiket i tombolu.

Među evidentiranim prijavama jedna se odnosila na auto školu Točak u Podgorici, koja protivzakonito obučava vozače autobusa i kamiona unutar gusto naseljenog stambenog jezgra.

Građani su se žalili da zaposleni u tržnom centru Tuzi ne dobijaju zarade shodno programu Evropa sad, a da radnici na pultu firme Neregelija u Delta city-ju prave evidenciju potrošača i uzimaju lične podatke prilikom kupovine uređaja za zagrijavanje duvana.

Evidentirane su i pritužbe da zaposleni u Alo taksiju prima invalidsku penziju, da se učenicima Osnovne škole „Maksim Gorki“ u Podgorici više puta nude usluge fotografisanja bez izdavanja fiskalnih računa, kao i da su u butiku Zara cijene proizvoda različite na kasi i na deklaraciji.

Građani su se žalili i na smeće, ali i da je na igralištu za djecu posut otrov za miševe.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...