fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEpidemija neće omesti projekte uređenja Herceg Novog

Epidemija neće omesti projekte uređenja Herceg Novog

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Epidemija koronavirusa uticaće na predstojeću sezonu i ekonomske pokazatelje, ali neće omesti prioritetne projekte u Herceg Novom koji su usmjereni na uređenje prostora i unaprijeđenje kvaliteta života građana, saopštio je potpredsjednik hercegnovske opštine, Miloš Konjević.

On je rekao da se sa smanjenjem opasnosti od širenja virusa grad i stanovništvo polako vraćaju u standardne tokove.

“Za lokalnu samoupravu to znači i sagledavanje aktuelne situacije na terenu, posebno kada su u pitanju kvalitet turističke ponude, infrastrukturni problemi i rad preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština, a u susret neizvjesnom periodu usljed zasigurno slabijeg dolaska turista ovog ljeta”, naveo je Konjević.

On je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Opštine, rekao da su ispred opštinske zgrade u toku radovi na izgradnji podzemne garaže, a raspisan je javni konkurs za izbor strateškog partnera za izgradnju nove autobuske stanice u Igalu.

“Takođe, počinju pripremni radovi za asfalitranje i sanaciju puta u Zelenici, odnosno spajanje Donjih i Gornjih Sasovića, i to u saradnji sa građanima. Uskoro će početi i izgradnja javne ravjete uz magistralni put Meljine-Petijevići”, objasnio je Konjević.

Prema njegovim riječima, uskoro kreće i druga faza radova na proširenju puta prema Vrbanju, a do kraja ove godine biće završeno i spajanje sela Obalice sa Rujevom, za šta će biti betonirano oko kilometar puta.

“Zeleniku očekuje izgradnja sekundarne kanalizacione mreže – kanalizacionog kolektora Kutsko polje, za šta je Opština Herceg Novi izdvojila 125 hiljada EUR”, precizirao je Konjević.

On je ocijenio da su ti projekti su od izuzetnog značaja za vrijednovanje turističkog potencijala i oživljavanje sela u zaleđu Herceg Novog.

Radovi na sanaciji i asfaltiranju uskoro će početi i u naselju Savina, odnosno u ulici Bokeljskih mornara, od maloprodjanog objekta Škorpion do restorana Galija.

Konjević je dodao da je lokalna uprava svjesna problema i oštećenja koja su nastala u naselju Gomila, odnosno putevima kroz to naselje, usljed izvođenja radova na rekonstrukciji magistrale u Igalu.

“Izvjesno je da ćemo morati uložiti određena sredstva kako bi sanirali dionice nekih puteva, ali moramo ići korak po korak. Temeljna rješenja zahtijevaju detaljnu analizu i odgovornost nadležnih”, dodao je Konjević.

On je saopštio da uprkos epidemiji i zasigurno slabijoj sezoni, Herceg Novi mora biti spreman da dočeka turiste.

Ovih dana počinju i pripreme za sezonu, između ostalog uređenje šetališta Pet Danica, ali i mnogih drugih dionica i mjesta.

Opština Herceg Novi će u narednom periodu uložiti i značajna sredstva za uređenje stepeništa Marka Vojnovića u Starom gradu, a potom i stepeništa u ulici Elize Duković Lombardić.

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...