fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEPCG ne razmišlja o poskupljenju struje i restrikcijama

EPCG ne razmišlja o poskupljenju struje i restrikcijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) ne razmišlja o povećanju cijena struje i uvođenju restrikcija, saopštio je izvršni direktor tog preduzeća, Nikola Rovčanin.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da EPCG, ne samo da ne razmišlja o poskupljenju i restrikcijama, već će zadržati popuste za sve redovne platiše.

“Zadržali smo popuste građanima do 30. juna ove godine za sve redovne platiše do 12,5 odsto”, precizirao je Rovčanin i dodao da je redovnih platiša u Crnoj Gori 208 hiljada, prenosi portal RTCG.

On je ipak apelovao na građane da električnu enegiju koriste racionalno.

“Bez obzira na činjenicu da je naš elektroenergetski sistem stabilan, da su finasije stabilne, da imamo nesmetanu isporuku električne energije i da ne razmišljamo o restrikcijama i povećanju cijena struje, apelujemo da građani ipak električnu energiju koriste racionalno. Važno je preventivno djelovati imajući u vidu dešavanja na globalnom nivou”, kazao je Rovčanin.

On je podsjetio na ključne poteze koje je kompanija učinila u borbi za energetsku stabilnost.

“Prije svega višemjesečna borba za očuvanje rada Termoelektrane (TE) Pljevlja i nastavak ekološke rekonstrukcije. Druga poslovna odluka bila je raskidanje privilegovanog položaja Uniprom KAP-a u smislu isporuke električne energije po cijeni od 45 EUR i treća je pokretanje investicionih projekata kada je u pitanju zelena energija”, kazao je Rovčanin.

On je dodao da bez TE Pljevlja, Crna Gora ne bi mogla da nadomjesti nedostajuću energiju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije