fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEPCG i CGES da saopšte očekuje li Crnu Goru poskupljenje struje

EPCG i CGES da saopšte očekuje li Crnu Goru poskupljenje struje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršni koordinator Građanske inicijative 21. maj, Ljubomir Filipović, pozvao je predstavnike Elektroprivrede (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) da saopšte da li Crnu Goru očekuju restrikcije i povećanje cijena električne energije.

On je kazao da je albanski premijer Edi Rama prije par dana najavio mogućnost restrikcija i proglasio vanredno stanje zbog manjka proizvodnje električne energije u toj zemlji, kao i zbog rasta cijena na međunarodnom tržištu.

„Albanska elektroenergetska situacija je nešto nepovoljnija od naše, jer najviše zavisi od hidrologije. Mi smo u nešto boljoj poziciji zbog Termoelektrane (TE) Pljevlja, ali ne čujemo u javnosti nikakve informacije pred zimu, kada nas očekuje povećana potrošnja električne energije“, naveo je Filipović u saopštenju.

On je rekao da se boji da se Crna Gora nalazi pred ozbiljnom krizom, “sudeći da se o tome ne razgovara u javnosti i imajući u vidu da nam partijski kadrovi vode EPCG i CGES, i da se bave samo ćirilizacijom vizuelnog identiteta”.

“Ako nije tako, neka nam što prije saopšte da li je elektroenergetska situacija stabilna i kakva je njihova projekcija cijena za potrošače u Crnoj Gori. Očekuje li nas skuplja struja?”, pitao je Filipović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije