fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEnergean nije dio konzorcijuma Eni-Novatek

Energean nije dio konzorcijuma Eni-Novatek

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Energean nije član konzorcijuma Eni-Novatek koji obavlja istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju, saopštili su njeni predstavnici.

„Nakon pisanja medija koji su se pozivali na nezvanične izvore prema kojima su koncesionari Eni-Novatek i Energean stigli do dubine od oko 6,5 hiljada metara na tački udaljenoj oko 28 kilometara od obale, gdje su otkrili naftu čije karakteristike ukazuju ne samo na visok sadržaj kvalitetne nafte, već i tečnog gasa, Energean želi da pojasni da nije član konzorcijuma Eni-Novatek, niti ima bilo kakvu uključenost u konkretnom konzorcijumu“, naveli su iz Energeana reagujući na pisanje Dnevnih novina.

Iz Energeana su poručili da trenutno ne sprovode aktivnosti koje podrazumijevaju istražna bušenja u crnogorskom podmorju, te su stoga, kako tvrde, predmetni navodi netačni.

„Energean ima svoja prava i program istraživanja u blokovima 26 i 30, u vezi sa čime će javnost, kao i do sada, biti blagovremeno obavještavana“, dodali su iz kompanije.

Iz Energeana su pozvali medije da, prije nego plasiraju informacije koje se odnose na tu kompaniju, imaju apsolutnu slobodu da kontaktiraju njene predstavnike i dobiju precizne i vjerodostojne informacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije