fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐukanović: Aktuelna vlast doprinijela gašenju KAP-a

Đukanović: Aktuelna vlast doprinijela gašenju KAP-a

Danilovgrad, (MINA-BUSINESS) – Aktuelna vlast je doprinijela da se ugasi i posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori, Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

“Treba imati obraz debeo kao đon i biti potpuno bezobziran u odnosu na interese Crne Gore i njenih građana, pa dozvoliti da se ovakva bahatost, neodgovornost i nekompetentnost, odvija na našem prostoru. U situaciji u kojoj imate sve manje ekonomske aktivnosti, u Crnoj Gori iz koje su otišli investitori, a neki najavili odlazak, sada tjeraju i domaćeg koji je industriju digao iz pepela”, rekao je Đukanović novinarima tokom posjete Danilovgradu.

On je podsjetio da je KAP bio u bankrotu, a da vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, nije kupio kompaniju, već mašine, i od njih napravio proizvodnju koja pravi nekoliko stotina miliona EUR izvoza godišnje, prenosi portal Pobjeda.

“Sve što se dešava u aktivnostima ove Vlade je vođeno političkim interesima, a to je najogoljelije revanšističko orgijanje u odnosu na prethodnu vlast. Doprinose da se ugasi i taj posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori. Odgovorna Vlada bi učinila sve na ovom svijetu što treba da sačuva tog investitora, kao i strane, ali se ona prema njima odnosila revanšistički, jer su svoje biznise zasnovali u saradnji sa prethodnom Vladom”, kazao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije