fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDržavnoj kasi će nedostajati oko 530 miliona EUR

Državnoj kasi će nedostajati oko 530 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija projektovalo je nacrtom budžeta da će državnoj kasi naredne godine nedostajati oko 530 miliona EUR, a u tu cifru su uključeni stari dugovi koji dolaze na naplatu i deficit budžeta, pišu Vijesti.

Ukupna suma nedostajućeg novca može biti korigovana u konačnom predlogu budžeta koji treba da pripremi nova vlada.

Kandidati za ministre finansija i socijanog staranja, ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija Milojko Spajić, Jakov Milatović i Mladen Bojanić nastaviće sljedeće sedmice razgovore sa ministrom finansija Darkom Radunovićem i njegovim saradnicima, o nacrtu budžeta za narednu godinu i drugim finansijsko-ekonomskim pitanjima.

Milatović i Bojanić bi trebalo da se sjutra sastanu sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić, koja je u srijedu prisustvovala razgovorima u Ministarstvu finansija.

Predstavnici dvije strane od početka razgovora ne žele da saopšte detalje sastanaka, a ono što se zna je da su kadidati za ministre dobili dokumentaciju Ministarstva finansija koja sadrži i nacrt budžeta.

Vijesti pišu da se već traže opcije gdje se može obezbijediti nedostajući novac, dok je pozajmica od Međunarodnog montarnog fonda (MMF) krajnja opcija, što je zvanično izjavio i mandatar za sastav nove vlade, Zdravko Krivokapić.

Ministarstvo finansija je nacrt budžeta pripremilo u zakonskom roku od 30. oktobra, ali ga nije uputilo u dalju proceduru, jer je Krivokapić najavio reorganizaciju izvršne vlasti. Zbog toga je potrebno i da se informacioni sistem za planiranje i pripremu budžeta i povezivanje programske djelatnosti prilagodi novoj organizacionoj šemi.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...