fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDrecun: Građani da kazne poslanike ako ne usvoje budžet

Drecun: Građani da kazne poslanike ako ne usvoje budžet

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građani treba da kazne poslanike ukoliko ne podrže budžet za narednu godinu i program kojim je predviđeno povećanje zarada, saopštio je ekonomski analitičar, Predrag Drecun.

“Ako poslanici ne glasaju budžet koji će donijeti bolje svim građanima, onda i treba narod da ih kazni”, poručio je Drecun u Jutarnjem programu TVCG.

U susret godišnjici formiranje Vlade, Drecun je kazao da se izvršnoj vlasti sa ekonomske tačke gledišta može dati dobra prelazna ocjena, dok sa političke postoji totalna zbrka, prenosi portal RTCG.

“Ako bi pogledali samo “suvo” ekonomske parametre mogli bi da kažemo da je Vlada odlična”, rekao je Drecun i podsjetio da se od avgusta bilježe suficiti, koji su veći i od onih iz 2019.

On je dodao da je najavljen i program Evropa sad i podsjetio da u prethodnih godinu nije bilo kašnjenja u isplati penzija.

“Sa ekonomske tačke gledišta može da se da jedna dobra prelazna ocjena, a sa političke je totalna zbrka. Tu se ne zna ni ko vuče konce. Imate, kao rogove u veći jednu koaliciju koja vlada, koja je između sebe posvađana, koja javno to demonstrira, što je najgore od svega”, saopštio je Drecun.

On je naveo da nova Vlada ništa nije uradila po pitanju toga da se stane na kraj nepotizmu i političkom zapošljavanju.

“Povećali su broj zaposlenih, tu su mogli da budu malo više evropski”, rekao je Drecun i dodao da se protiv toga moramo boriti.

On je, komentarišući nedavno istraživanje CGO-a i Damara, kazao da nije iznenađen što su najbolje ocjene dobili ministri finansija i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović, te da bi tako ocijenio i ministra kapitalnih investicija, Mladena Bojanića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije