fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDrakić: Slovenačke investicije dobrodošle

Drakić: Slovenačke investicije dobrodošle

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Digitalizacija, energetika i zaštita životne sredine oblasti su u kojima se može intenzivirati ekonomska saradnja između Crne Gore i Slovenije, ocijenjeno je na sastanku predsjednice Privredne komore (PKCG), Nine Drakić sa ambasadorom Slovenije Gregorom Preskerom.

“U Crnu Goru su dobrodošle investicije iz Slovenije, naročito u proizvodne sektore”, kazala je Drakić.

Prema njenim riječima, Privredna komora u narednom periodu digitalizovaće svoje usluge i biti snažna podrška u procesu digitalne transformacije crnogorske ekonomije.

Ona je, kako je saopšteno iz PKCG, kazala da slovenačka iskustva u ovom procesu mogu biti veoma korisna.

Presker je naveo da je privredna saradnja Crne Gore i Slovenije na kvalitetnom nivou, ali uvijek može bolje, podsjećajući da su u našoj zemlji prisutne važne slovenačke kompanije.

On smatra da treba snažiti svijest o crnogorskom tržištu koje nije malo već koje, zahvaljujući turizmu, obuhvata više od dva miliona ljudi.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno organizovati susrete poslovnih delegacija dvije države, čim to dozvole pandemijske okolnosti.

Presker je ukazao na mogućnost intenzivnije saradnje PKCG sa Slovenačkim poslovnim klubom koji okuplja najznačajnije kompanije iz te države u Crnoj Gori.

Presker je istakao da je potrebno valorizovati potencijale za zimski turizam na sjeveru Crne Gore, ocijenivši da tome može značajno doprinijeti sve popularniji avanturstički turizam koji u Sloveniji daje odlične rezultate.

U radu sastanka učestvovali su i direktor Sektora za međunarodnu saradnju Željko Baltić i ministarka-savjetnica za ekonomska pitanja u Ambasadi, Petra Gradišek.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije