fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDogovoreno intenziviranje ekonomske saradnje

Dogovoreno intenziviranje ekonomske saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Gradonačelnik Ivan Vuković dogovorio je sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Mateijem Viorelom Ardeleanuom intenziviranje ekonomske saradnje Podgorice i rumunskih gradova, kao i zajedničko kreiranje novih modela i platformi za jačanje budućih odnosa.

Tokom sastanka u sjedištu gradske uprave razgovarano je o benefitima koncepta Smart City, a Vuković je posebno predstavio poslovne potencijale koje nude biznis zone u Podgorici, kao projektovani snažan zamajac za dalji razvoj grada.

“Konstatovano je da značajan prostor za unapređenje saradnje postoji u domenu turističke privrede, a razgovaralo se i o ideji bratimljenja Podgorice i rumunskog grada Kluža”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Ardeleanu je kazao da je Rumunija spremna da pruži konkretnu podršku Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija na svim nivoima, a u cilju ubrzanja tog procesa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj zdravstvenoj situaciji uzrokovanoj virusom korona i složili se da je neophodna sveobuhvatnija vakcinacija stanovništva.

Najčitanije