fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodjela podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu

Dodjela podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do 30. aprila prijave na javni poziv za dodjelu sredstava podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu za ovu godinu.

Poljoprivrednim gazdistvima koja ispune uslove javnog poziva raspisanog u okviru ovogodišnjeg Agrobudžeta, na raspolaganju je ukupno 50 hiljada EUR.

Kvalifikovana za dobijanje podrške su poljoprivredna gazdinstva koja u trenutku podnošenja zahtjeva posjeduju najmanje tri uslovna grla (30 ovaca, 30 koza, tri krave/bika, šest junica, šest krmača) registrovana u registrima za identifikaciju i obilježavanje životinja i poljoprivrednih gazdinstava, a nad kojim su sprovedene mjere po Programu obaveznih mjera zdravstvene zaštite.

Kvalifikovana za dobijanje sredstava podrške za nabavku boksova za obradu papaka su gazdinstva koja u trenutku podnošenja zahtjeva posjeduju najmanje deset uslovnih grla (deset krava/bikova ili 20 junica) registrovanih u odgovarajućim registrima, a nad kojim su sprovedene mjere po Programu obaveznih mjera zdravstvene zaštite.

Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi tri hiljade EUR, uz budžetsku podršku do 60 odsto.

Dodatnih deset odsto, odnosno ukupno 70 odsto podrške mogu ostvariti podnosioci zahtjeva koji obavljaju poljoprivrednu djelatnost kao jedino ili glavno zanimanje, odnosno koji su upisani u registar poljoprivrednika u skladu sa propisom kojim je uređeno obavljanje poljoprivredne djelatnosti kao jedinog ili glavnog zanimanja i koji su do trenutka podnošenja zahtjeva izmirili doprinose dospjele do 30. juna prošle godine.

Minimalna prihvatljiva investicija iznosi 500 EUR.

Sredstva podrške se isplaćuju nakon završene investicije u skladu sa uslovima i kriterijumima javnog poziva, a nakon administrativne i kontrole na licu mjesta.

O svim uslovima i specifičnim kriterijuma prihvatljivosti za ovu vrstu podrške zainteresovani se mogu informisati kroz javni poziv koji se može preuzeti sa sajta Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije